diumenge, 20 de gener del 2013

PRESENTACIÓ

Enguany celebrem trenta anys, i tots al costat de la nostra ciutat, Tarragona, on ha sigut el nostre bressol des de sempre i on hi hem col·laborat i participat fent serveis, descobertes i actes culturals entre molts d'altres.

Seguint l’exemple de la celebració del 25è, vam decidir enfocar tots els actes commemoratius a tractar alguna problemàtica actual. Som un agrupament escolta, i com a tal, no ens agrada fer les coses sense intencionalitat, volem que fins i tot als actes més lúdics i festius tinguin un sentit. Però tot i això, el nostre aniversari no deixa de ser una celebració, així que buscàvem un tema en el que poguéssim actuar localment i que fos atractiu des del punt de vista festiu. Així doncs, vam decidir dedicar el nostre aniversari a la cultura de la nostra ciutat.

Coincidint amb el nostre aniversari Tarragona va ser nomenada capital de la cultura i com a Agrupament hem volgut potenciar aquest fet. Creiem que la cultura ens permet treballar molts valors com la creativitat, l'expressivitat, la comunicació i la llibertat, i sense cap mena de dubte forma part d'un dels tres pilars de l'escoltisme, el país.

A més, durant aquests darrers anys hem pogut veure com a Tarragona la cultura gratuïta i oberta a tothom s’ha vist perjudicada i poc afavorida, i ara encara més en els temps difícils econòmicament.

És per això que volem aprofitar aquesta celebració per obrir-nos a la ciutat i reivindicar, mitjançant la manera de fer escolta, que Tarragona potenciï la cultura a la ciutat.

És per això que estem organitzant El dia de la cultura. En aquest dia volem reivindicar aquesta mancança de la nostra ciutat. Durant tota la jornada s’aniran fent actes gratuïts, al carrer i oberts a tothom, on diverses entitats aportaran el seu granet de sorra, mostrant allò que saben fer, des de música, ball, poesia, teatre, jocs populars...

Fent aquest acte volem fer una crítica d’aquesta problemàtica i animar a tota la gent de Tarragona a fomentar aquest àmbit tan important per la nostra societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada